Xiaomi 14 Ultra излиза на пазара в началото на 2024-а година

Xiaomi 14 Ultra излиза на пазара в началото на 2024-а година

Xiaomi вече представи новите си смартфони с процесори Snapdragon 8 Gen 3 на международния пазар. Очакванията се оправдаха, като компанията пусна на сцената Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro, които вече събират погледите и интереса на потребителите. Сега от компанията се насочват към представянето на Xiaomi 14 Ultra, като по този начин марката ще разшири гамата си, което обещава нов рекорд по продажби.

Популярният инсайдър Digital Chat Station потвърди, че Xiaomi няма да прави компромиси с качеството и ще представи нови премиум смартфона съвсем скоро – през първото тримесечие на 2024-а година. Този ход от страна на Xiaomi ще засили конкуренцията с Android. В този период се очаква и да стартира продажбите на Samsung Galaxy S24 Series.

Интересното сътрудничество между Xiaomi и Leica ще продължи да бъде ключов фактор за успеха на новия смартфон, който ще впечатли не само с производителността си, но и с визията си. Вече се появиха и някои ключови технически характеристики на Xiaomi 14 Ultra. Например, смартфонът ще разполага с 6.67-инчов дисплей с честота от 144Hz и впечатляваща резолюция от 3200×1400 пиксела, съобщава GizChina.

На гърба на Xiaomi 14 Ultra ще се намират не по-малко от четири впечатляващи камери – 200MP основна камера, 50MP телефото, 50MP перископска и 50MP UltraWide камера. За да поддържа всички тези функции, смартфонът разполага с батерия с капацитет от 5000mAh, която поддържа бързо зареждане с мощност до 120W. Xiaomi 14 Ultra ще работи с HyperOS и ще бъде задвижван от Snapdragon 8 Gen 3 процесор, който ще бъде допълнен от 12GB RAM и възможност за до 1TB вътрешна памет.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *