Xiaomi беше принуден да премахме полезна функция за YouTube

Xiaomi беше принуден да премахме полезна функция за YouTube

Xiaomi смартфоните са известни с висока производителност, стилен дизайн и достъпни цени, но нега изгубиха функцията за пускане на YouTube видеоклипове при заключен екран. Това ограничение премахва възможността за слушане на музика или подкасти в YouTube безплатно във фонов режим и нямаше нужда от скъпия абонамент за YouTube Premium.

Причината за промяната е свързана с „изисквания за съответствие“, според Xiaomi. Въпреки това, има приложения като Black Screen, които предлагат обходно решение, въпреки че те могат да бъдат рисковани и потенциално да нарушат условията на YouTube.

Тази стъпка от Xiaomi идва в контекста на опитите на Google да ограничи избягването на плащанията за Premium. Потребителите може да се наложи да търсят алтернативни методи за слушане на YouTube във фонов режим или да обмислят абонамент за YouTube Premium.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *