САЩ заведе дело срещу Adobe заради „скрити“ такси за прекратяване на абонамент

САЩ заведе дело срещу Adobe заради „скрити“ такси за прекратяване на абонамент

Американското правителство заведе дело срещу софтуерния гигант Adobe, като го обвини в нарушаване на потребителските закони чрез „скрити“ такси за анулиране на абонаменти и сложни процедури за тяхното прекратяване.

Федералната търговска комисия (FTC) твърди, че компанията не е информирала адекватно клиентите си за условията на абонаментите, включително годишната им продължителност и таксите, налагани при ранно прекратяване. Според жалбата, Adobe разкрива таксите, само когато клиентите се опитат да анулират, превръщайки тази такса в „мощен инструмент за задържане“. Това държи потребителите затворени в нежелани абонаменти.

Жалбата на комисията подчертава, че софтуерната компания е нарушила федералните закони за защита на потребителите и се търси съдебна забрана, граждански санкции, финансово облекчение и други мерки.

Adobe обаче отказва да промени своите условия, тъй като това би навредило на финансовите им интереси. Въпреки това, генералният съветник на Adobe, Дана Рао, заявява, че компанията се стреми към прозрачност в условията на абонаментните си споразумения и винаги се стреми да осигури положително преживяване за своите клиенти.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *