TikTok създава приложение, с което да привлече нови потребители в Европа

TikTok създава приложение, с което да привлече нови потребители в Европа

TikTok e важен източник за генериране на доходи и предлага увеличаващ се брой опции за монетизация. С новите условия в програмата за награди за създатели на съдържание, потребителите могат да извлекат ползи от подобренията, насочени към стимулиране на производството на по-завладяващо видео съдържание в TikTok.

С глобален трафик и изключителна популярност сред американските потребители, разработчиците на TikTok активно търсят начини за разширяване на своето присъствие в Европа. Споменава се, че TikTok има над един милиард активни потребители, като само 13% от тях са в Европа, което прави увеличаването на тази цифра приоритет за ByteDance, компанията-създател на TikTok.

Наскоро се появи информация за ново приложение, насочено към европейската аудитория, с цел възраждане на интереса към TikTok чрез различни форми на възнаграждения, включително финансови стимули, подаръчни карти и други подкрепящи опции за инфлуенсърите и създателите на съдържание. Въпреки че временното му име е Coin App, се очаква официалното му наименование да бъде различно. Планът е да се насърчават потребителите да гледат повече видеоклипове или да поканят нови потребители на платформата, като същевременно се предлагат допълнителни задачи за получаване на награди и дигитална подкрепа за любимите създатели в TikTok.

За участие в Coin App потребителите трябва да са на възраст над 18 години, като се планира първоначален достъп до приложението за Германия и Испания, като впоследствие ще бъде пуснато и в други страни. Първите тестове на приложението са проведени в Япония и Южна Корея през миналата година и показват обещаващи резултати. Въпреки че все още не е ясно как ще изглежда интерфейсът за европейските потребители, освен видео фийда, ще има опции за споделяне и коментиране на съдържанието. Генерираните награди ще могат да бъдат разменени за различни ваучери за подаръци, отстъпки и стоки.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *