Samsung вече няма да поддържа няколко модела Galaxy

Samsung вече няма да поддържа няколко модела Galaxy

Samsung официално прекрати софтуерната поддръжка за моделите Galaxy A51 5G, Galaxy A41 и Galaxy M01. Това означава, че устройствата вече няма да получават актуализации за сигурност или други софтуерни ъпдейти.

Въпреки че компанията спази ангажимента си за предоставяне на минимум четири години актуализации за сигурност, сега тези модели достигнаха края на своя софтуерен жизнен цикъл. Без редовни ъпдейти, те стават по-уязвими към сигурностни рискове, което може да представлява опасност за личните данни и поверителността на потребителите.

Припомняме, че Galaxy A51 5G беше пуснат на пазара през април 2020-а година с Android 10, докато Galaxy A41 и Galaxy M01 бяха представени съответно през месец май и юни същата година. И трите модела излизат на пазара с Android 10 и са се възползвали максимално от ангажимента на Samsung за актуализации, като последната версия на операционната система, до която стигнаха, беше Android 12.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *