MediaTek става основен доставчик на процесори за смартфони на Samsung?

MediaTek става основен доставчик на процесори за смартфони на Samsung?

Samsung, водещ производител в Android екосистемата и със силно присъствие в сегмента на гъвкавите смартфони, съвсем наскоро представи Galaxy S24 серията в две хардуерни версии. Компанията продължава своята стратегия да продава флагмани с Exynos и Snapdragon процесори на различни пазари. Продължава и тяхното партньорство с Qualcomm за премиум моделите, включително Galaxy Z и S сериите.

Сега Samsung обмисля задълбочаване на сътрудничеството с MediaTek, като отговор на амбициите си в средния и ниския ценови клас. MediaTek, конкурент на Qualcomm, произвежда Dimensity и Helio процесорите. Слухове сочат, че MediaTek предлагат ексклузивно споразумение на Samsung с по-изгодни цени, за да увеличат доставките си.

Това партньорство може да помогне на Samsung да предложи по-атрактивни смартфони в средния и ниския клас, особено с оглед на високите цени на Snapdragon процесорите. Официално решение все още не е взето, но сделката би имала стратегически ползи за двете компании.

Очаква се официалната премиера на Dimensity 9400, конкурент на Snapdragon 8 Gen 4, да се случи през последното тримесечие на годината.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *