Samsung и Huawei ще се конкурират със смартфон, който се сгъва на три места

Samsung и Huawei ще се конкурират със смартфон, който се сгъва на три места

Съвременните гъвкави смартфони привличат вниманието със своя стилен дизайн и увеличаващ се брой функции. Производителите разработват два основни типа дизайн – традиционния „флип“ стил, вдъхновен от миналото, и нови модели, които се разгъват в по-широки екрани, подобни на таблети. Очаква се още преди края на текущата година да бъде представена следващата голяма иновация в тази област.

Скоро може да се появи първият смартфон с тройно сгъваем дисплей, като вече се наблюдава интерес от страна на водещи производители като Huawei и Samsung.

Huawei планира да заяви присъствие в този нов сегмент с устройство, което разполага с „Triple-Fold“ дизайн, докато Samsung също има интерес към подобна концепция.

Интригуващо е, че първото устройство с тройно сгъване се очаква да бъде анонсирано през второто тримесечие на 2024-а година. Huawei изглежда има предимство в тази надпревара, тъй като Samsung обикновено представя новите модели от серията Galaxy Z в края на юли или началото на август, което дава достатъчно време на Huawei да привлече клиенти към своя продукт преди конкурентния модел на Samsung да бъде пуснат на пазара.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *