Гъвкавите смартфони отчетоха рекордни продажби в края на 2023-а година

Гъвкавите смартфони отчетоха рекордни продажби в края на 2023-а година

Гъвкавите смартфони стават все по-популярни на световния пазар, като това е подпомогнато от увеличаващата се конкуренция. Според доклад на Display Supply Chain Consultants (DSCC), продажбите на такива устройства достигат рекордни нива през третото тримесечие, като доставките са нараснали с 215% в сравнение с предходния период и с 16% на годишна база, като са продадени 7 милиона устройства.

Най-търсени модели са Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5 на Samsung, които запазват лидерска позиция с 72% пазарен дял, въпреки спада от 86% за предходната година. На второ място е Huawei с 9%, следвани от Honor с 8%.

Прогнозите сочат, че продажбите на гъвкави смартфони ще намалеят с 35% през последното тримесечие на 2023-а година, но декемврийският сезон вероятно ще допринесе за 47% ръст в продажбите на годишна база. Пазарът на гъвкави смартфони очаква динамични промени и през следващата година.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *