Цената на Samsung Galaxy S25 ще е по-висока заради процесора

Цената на Samsung Galaxy S25 ще е по-висока заради процесора

Samsung продължава да бъде водещ производител на смартфони благодарение на изключителните си дизайни и функционалности, които предлага чрез своята серия Galaxy S. Стандартната практика за обновяване на флагманите на компанията през първото тримесечие на годината е част от техния успех, като очакванията за представянето на Galaxy S24 Series през 2024-а година са високи.

Въпреки това, вниманието вече се насочва към следващата генерация смартфони. Стратегическото партньорство между Samsung и Qualcomm ще продължи и за Galaxy S25. Използването на вълнуващите процесори от Snapdragon серията може обаче да окаже влияние върху цените на предстоящите устройства.

Очаква се цената на Galaxy S24 Ultra да остане като предишните модели, а предполагаемата стартова цена е от 1199 долара, въпреки че все още няма официално потвърждение от Samsung. Възможността да избират между версии с Exynos процесори дава на компанията по-голяма независимост от Qualcomm.

С издигането на цените на мобилните чипове от Snapdragon серията се очаква това да се отрази на цената на предстоящите устройства, особено при Galaxy S25. Този ход вероятно ще увеличи разходите за производство или цената за крайния потребител. Интеграцията на процесорните ядра Oryon в Snapdragon X Elite вероятно ще допринесе за увеличение на цената на устройствата, ако Samsung реши да включи този чипсет в своите флагмани през следващата година.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *