Представиха първия смартфон на Nio

Представиха първия смартфон на Nio

Водещият производител на електрически автомобили – Nio, обяви официално своето влизане в света на смартфоните с новия си продукт – Nio Phone. Този ход изненадва мнозина, тъй като компанията е свързвана предимно с автомобилната индустрия, но с Nio Phone тя се стреми към по-широка гама от иновации и услуги за своите клиенти.

Основната цел на Nio Phone е да подобри свързаността и удобството на собствениците на Nio автомобили. Например, те могат да наредят на автомобила си да се придвижи към тях, като използват приложението на смартфона, въпреки че това е разрешено само в определени ограничени пространства и при ниски скорости, за да се гарантира безопасността. Също така, Nio Phone предоставя възможност за отключване на автомобила, дори когато смартфонът е изключен.

Главният изпълнителен директор на Nio – Уилям Ли, коментира новият продукт, като сподели: „Вярвам, че много от нашите конкуренти ще се поучат от нашите иновации в смартфоните и ги приветствам да го направят“.

Nio Phone предлага три модела с различни ценови опции, които са достъпни на пазара с цени между 6 499 и 7 499 юана (890 – 1 030 долара). Смартфонът ще бъде налични само на китайския пазар, а началото на доставките е планирано за 28 септември.

Характеристиките на Nio Phone включват процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 с честота от 3.2 GHz, RAM памет от 12 или 16GB в комбинация с 512GB или 1TB място за съхранение. Дисплеят е с диагонал от 6.81 инча и е произведен от Samsung. На гърба на смартфона са разположени три 50MP сензора, а захранването се осигурява от 5200mAh батерия с 66W жично зареждане.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *