Оppo и Hasselblad обещават съвсем нова ера в мобилната фотография

Оppo и Hasselblad обещават съвсем нова ера в мобилната фотография

Камерите в мобилните устройства продължават да са сред основните критерии, по които потребителите избират смартфоните си. Един от легендарните производители на камери – Hasselblad, обедини сили с два от водещите китайски смартфон производители – OnePlus и Oppo.

Партньорството между Hasselblad и OnePlus вече е реалност, като технологичните иновации на Hasselblad ще подобрят качеството на снимките и видеата в най-скъпите модели на OnePlus. По-ефективно калибриране и по-наситени цветове са само част от това, което потребителите могат да очакват през 2024-а година.

Освен това, Oppo влиза в играта, обявявайки стратегическо сътрудничество с Hasselblad и планирайки създаването на общо дружество в близките месеци. Този амбициозен проект цели разработката на HyperTone Camera System модули, които ще бъдат внедрени в новите смартфони на Oppo.

Официални данни разкриват, че технологията, разработена от Hasselblad и Oppo, подобрява яснотата на изображенията с 30%, като същевременно намалява шума с 60%. Това постижение става възможно благодарение на използването на AI RAW синтез, който изисква 400% повече изчислителна мощност. С HyperTone ProXDR системата се гарантира до осем пъти по-добър динамичен обхват, а вече се работи и по оптимизация на Ultra HDR стандарта.

Заедно с това, новите камери на Oppo ще предоставят уникална триизмерна визия на портретите си в Hasselblad Portrait Mode режима. Всичко това насочва към едно ново поколение мобилна фотография, което обещава да пренесе изживяванията ни от снимането на съвсем ново ниво.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *