TikTok вече тества приложението, с което ще конкурира Instagram

TikTok вече тества приложението, с което ще конкурира Instagram

TikTok продължава да се радва на широка популярност по света, особено сред тийнейджърите и младите хора. Сега обаче платформата привлича и възрастни потребители благодарение на своите разнообразни функции. Разработчиците на TikTok имат големи планове за конкуренция с Instagram чрез новия си проект TikTok Notes.

Този нов софтуер, който ще бъде отделно приложение, е насочен към улесняване на споделянето на снимки и текст, вдъхновено от дизайна на Instagram, но същевременно запазва уникалния си стил с функции като двуколонна начална страница, съобщава AndroidAuthority.

Notes ще разделя съдържанието на две главни секции – лично следвани постове и „For You“ раздел, предлагащ съдържание в стила на TikTok. Изглежда, че дизайнът на приложението ще напомня на Pinterest, особено с функционалностите, които позволяват разглеждането на множество публикации едновременно и пълноекранния преглед при кликване на пост. TikTok Notes също ще предлага възможност за добавяне на заглавия към изображенията, както и разширени социални опции като публикуване на много снимки наведнъж и контролиране на коментарите.

Засега, TikTok Notes е в експериментална фаза за ограничен брой потребители в Австралия и Канада. Отзивите от потребителите ще бъдат ключови за бъдещето на приложението и неговото разпространение в световен мащаб.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *