Китайска автомобилна компания разработва първия си смартфон

Китайска автомобилна компания разработва първия си смартфон

Китайският автомобилен гигант Nio разширява своята гама от продукти и се готви да завладее и света на смартфоните. След успешното представяне на няколко електрически автомобили, компанията сега се подготвя да покори пазара на мобилни устройства с първия си смартфон.

Засега остава мистерия около името на този иновативен телефон, но всички погледи са насочени към 21 септември, когато той ще бъде официално представен. Този ход идва само седмица след успешния дебют на Nio EC6, който вече се нарежда сред най-популярните продукти в портфолиото на марката.

Въпреки че за момента информацията за смартфона е ограничена, Nio ясно изразява стремежа си към създаването на цялостна екосистема, която обединява автомобилите и мобилните устройства. Това подсказва, че телефонът може да предложи иновативни функции, свързани с автомобилната индустрия, като управление на автомобила от разстояние, навигация и много други.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *