Сливането на Honor и Huawei няма да се осъществи на този етап

Сливането на Honor и Huawei няма да се осъществи на този етап

След няколко години в сянката на Huawei, Honor направи стратегически ход, който ги превърна в самостоятелна компания, независима от своя бивш собственик. Това дългоочаквано разделяне се счита за отговор на Honor на санкциите, наложени от САЩ, които блокираха достъпа до ключови компоненти и веригата за доставки на Huawei.

В епохата на 5G технологиите това ограничение беше сериозна пречка за Huawei. Решението да се раздели от компанията им осигурява на Honor възможността да използва най-новите технологии и компоненти в собствените си смартфони, което прави продуктите им още по-привлекателни за потребителите, включително на европейския пазар.

Въпреки спекулациите, че Honor и Huawei може да се слеят отново, главният изпълнителен директор на Honor – Жао Минг, заяви, че не са планирани съвместни бизнес операции между двете компании. Според него, Huawei остава „най-уважавания и очакван конкурент“ на Honor.

Жао Минг посочи, че фокусът на Honor ще бъде върху иновациите и разработването на продукти, които са по-леки, по-тънки и по-мощни от конкурентите им. Над 10% от приходите на компанията се инвестират в научноизследователска и развойна дейност, което е ключово за тяхната дългосрочна конкурентоспособност.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *