Готвят сериозно подобрение на технологията NFC

Готвят сериозно подобрение на технологията NFC

Подготвя се нова концепция в разплащанията чрез мобилен телефон наречена NFC Multi-Purpose Tap. Чрез нея ще може да се комбинира NFC плащане с други действия в рамките на същата трансакция.

Това би направило възможни много приложения. Сред тях е автоматичното използване на карти за отстъпки и трупане на точки. Освен това ще е възможно блокиране на продажба на продукт с възрастови ограничения, за което родителите могат да бъдат по-спокойни.

Концепцията ще подпомогне и инициативи като тази за дигитален продуктов паспорт. Благодарение на нея потребителят получава данни за състава и устойчивостта на различните продукти, директно при плащане. Мнозина считат това за много полезно.

Компанни като Apple, Google, Identiv, HUAWEI, Infineon, Qualcomm, NXP, Sony и ST Microelectronics са част от стандартизиращия орган NFC Forum, който дирижира промените. Предстои да разберем кога новата функционалност ще бъде въведена.

Генади Иванов

Генади Иванов

Генади Иванов има солиден опит в създаването на съдържание и анализирането на настоящите тенденции в сферата на технологиите. Почитател е на изкуствения интелект и развитието му в различни сфери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *