Google Chrome и Safari също вече ще могат да отварят Bing Chat

Google Chrome и Safari също вече ще могат да отварят Bing Chat

Microsoft разширява достъпа до своя изкуствен интелект – Bing Chat, чрез възможността за използването му от браузърите Chrome и Safari. Досега чатботът беше достъпен само през браузъра Edge, но този ход на Microsoft има за цел да увеличи аудиторията на Bing Chat, като се даде възможност на потребителите да ползват чатбота и от алтернативни браузъри като Google Chrome и Safari. Официалният коментар от компанията все още липсва, но източници от TechCrunch потвърждават възможността за достъп от други браузъри.

Скоро потребителите на Windows 10 или 11 ще бъдат известени за наличието на Bing Chat в Chrome чрез изскачащ прозорец в лентата за задачите. Те ще могат да го използва от сайта на Bing, като изберат „Chat“ иконата. Въпреки това, се отбелязва, че тестовете с ограничен брой потребители все още е в процес.

С издаването на версия за браузърите Chrome и Safari, някои функции на чатбота ще бъдат ограничени. Текстовите заявки ще бъдат ограничени до 2000 думи (в сравнение с 4000 думи от Microsoft Edge), а максималният брой на въпросите, които може да бъдат зададени преди рестартиране на сесията, ще бъде пет (в сравнение с 30 от браузъра Edge).

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *