Дисплеят на iPhone ще бъде значително усъвършенстван

Дисплеят на iPhone ще бъде значително усъвършенстван

Слуховете за следващото поколение iPhone 16 Pro се разпространяват бързо, като последните данни разкриват впечатляващи подобрения в дисплеите на Pro моделите. Очаква се те да включват значително по-ярки панели, които ще предложат усъвършенствано визуално изживяване.

Според добре информирания китайски източник Setsuna Digital, iPhone 16 Pro ще разполага с OLED дисплей с яркост до 1200 нита при стандартна употреба (SDR режим), което е с 200 нита повече от текущите iPhone 15 Pro модели. Важно е да се отбележи, че по-високата стойност на нитите не означава автоматично 20% по-ярка картина, тъй като тази стойност измерва интензивността на светлината от един пиксел, а не общото възприятие на светлината.

Освен това, стандартната яркост се различава от максималната, която обикновено е двойно по-висока и се активира в специфични зони за HDR съдържание. Но 1200 нита все пак е значително постижение, тъй като малко други смартфони предлагат подобни стойности. Серията Galaxy S23 от миналата година достигна същите нива, а предстоящата S24 се очаква да има още по-висока яркост.

Въпреки това, по-ярките дисплеи не гарантират автоматично подобрена видимост. Основната им преднина е в подобрената четливост при ярка околна светлина, например на открито. Също така, трябва да се вземе предвид и влиянието на стъкления панел – отблясъците могат да намалят видимостта значително, затова компании като Samsung активно работят над намаляването им, като при Galaxy S24 Ultra се използва специално Gorilla Glass покритие, което редуцира отраженията с 75%.

Очаква се iPhone 16 Pro и Pro Max да имат също малко по-големи дисплеи – около 6.3 инча за стандартния модел и 6.9 инча за Pro Max. И двата модела вероятно ще запазят характерния плосък профил и дизайн с „динамичен остров“ вместо обичайния notch. Официалното представяне на iPhone 16 се очаква през септември тази година, когато Apple вероятно ще представи и обновените модели Watch Series 10 и Watch Ultra 3.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *