Microsoft: Хакери от Китай, Русия и Иран ползват наши инструменти за изкуствен интелект

Microsoft: Хакери от Китай, Русия и Иран ползват наши инструменти за изкуствен интелект

Хакери от Русия, Китай и Иран използват инструменти на OpenAI, за да усъвършенстват уменията си и да заблуждават целите си, твърди Microsoft.

Microsoft е проследила хакерски групи, свързани с руското военно разузнаване, иранската Революционна гвардия и правителствата на Китай и Северна Корея, които са се опитвали да усъвършенстват своите хакерски кампании, използвайки големи езикови модели.

Тези компютърни програми, често наричани изкуствен интелект, използват огромни количества текст, за да генерират човешки звучащи отговори.

Компанията обяви откритието в момент, в който въведе обща забрана за използване на нейните продукти с изкуствен интелект от подкрепяни от държавата хакерски групи.

„Независимо от това дали има някакво нарушение на закона или на условията за ползване на услугата, ние просто не искаме тези участници, които сме идентифицирали – които следим и знаем, че са участници в различни видове заплахи – да имат достъп до тази технология“, заяви вицепрезидентът на Microsoft по сигурността на клиентите Том Бърт в интервю за Ройтерс преди публикуването на доклада.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *