Lenovo спира производството на геймърски смартфони

Lenovo спира производството на геймърски смартфони

От компанията за мобилни телефони – Lenovo, не са представяли геймърски смартфон от серията Legion от август месец 2022-а година, а по всичко изглежда, че това ще е последното подобно устройство от този път от производителя. Причината за това е спирането на серията Legion, а сега новината официално бе потвърдена от говорител на компанията пред Android Authority.

„Lenovo прекратява производството на базираните на Android мобилни телефони за игри Legion като част от по-широка бизнес трансформация и консолидиране на портфолиото за игри. Като лидер в областта на устройствата и решенията за игри, Lenovo се ангажира да развива категорията на игрите с различни форм-фактори, както и да се фокусира върху областите, в които може да донесе най-голяма стойност на глобалната общност на геймърите“, заявиха от компанията.

Отказването на Lenovo идва като отлична новина за другите основни компании на пазара, които към момента се свеждат до Asus и техните смартфони ROG, Nubia със серията Red Magic и Xiaomi с Black Shark.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *