Кибератаката срещу TikTok била насочена към известни марки и личности

Кибератаката срещу TikTok била насочена към известни марки и личности

Приложението за кратки видеоклипове TikTok е предприело мерки за спиране на кибератака, насочена към няколко акаунта на марки и известни личности, включително новинарската мрежа CNN, съобщи говорител на компанията във вторник.

„Сътрудничим си тясно със CNN, за да възстановим достъпа до акаунта и да приложим засилени мерки за сигурност, за да защитим акаунта им занапред“, каза говорителят.

TikTok заяви, че броят на компрометираните акаунти е „много малък“ и че работи със засегнатите собственици на акаунти, за да възстанови достъпа, ако е необходимо.

Източник от TikTok заяви пред Ройтерс, че акаунтът на телевизионната звезда Парис Хилтън е бил обект на атака, но не е бил компрометиран.

Компанията майка на TikTok ByteDance в момента оспорва в съда закон, който изисква от нея да продаде TikTok до януари следващата година или да бъде изправена пред забрана в страната. Белият дом заяви, че иска да прекрати собствеността на китайците от съображения за национална сигурност.

TikTok твърди, че няма да споделя данни за потребителите от САЩ с китайското правителство и че е предприела значителни мерки за защита на личните данни на своите потребители.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *