Изслушват шефа на OpenAI пред сенатска комисия

Изслушват шефа на OpenAI пред сенатска комисия

Следващата седмица главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман ще се яви за първи път пред сенатска комисия, тъй като Конгресът на САЩ се занимава с въпроса как най-добре да регулира изкуствения интелект, тъй като технологията става все по-мощна и широко разпространена.

Във вторник Алтман ще даде показания пред сенатската подкомисия за защита на личните данни, технологиите и правото относно това какви закони може да са необходими за защита на американците, тъй като правителството и компаниите започват да използват изкуствен интелект във всички области – от медицината до финансите и наблюдението на работниците.

Това ще бъде първото свидетелство на Олтман пред Конгреса, съобщи комисията при обявяването на изслушването.

Алтман ще присъства и на вечеря в понеделник вечерта за членовете на Камарата на представителите, според офиса на представителя Тед Лиу, който е съорганизатор на събитието.

 

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *