ITC отхвърля предложението за временно вето на Apple Watch

ITC отхвърля предложението за временно вето на Apple Watch

След патентния спор относно сензора за кислород в кръвта на Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2, Международната търговска комисия (ITC) застана на страната на компанията за медицински технологии Masimo и нареди да спре всички продажби на споменатите носими устройства в САЩ – удобно просто навреме за празниците.

Оттогава Apple е подала молба за спиране на тази забрана, докато обжалването не бъде извършено, но по-рано днес ITC отхвърли това искане, което означава, че забраната на Apple Watch продължава, освен ако президентът не реши да наложи вето.

„В момента е в ход президентски период на преразглеждане по отношение на заповед от Комисията за международна търговия на САЩ относно технически спор за интелектуална собственост, отнасящ се до устройства на Apple Watch, съдържащи функцията Blood Oxygen“, каза Apple пред Engadget в по-ранно изявление.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *