Индия иска да събере 1,7 млрд. долара от данък върху онлайн хазарта

Индия иска да събере 1,7 млрд. долара от данък върху онлайн хазарта

Индия очаква да събере до 140 млрд. рупии (1,7 млрд. долара) от данък върху стоките и услугите (GST) през следващата финансова година чрез облагане на компаниите за онлайн хазарт, заяви в събота пред Ройтерс министърът на приходите Санджай Малхотра.

През октомври правителството наложи 28% данък върху средствата, които компаниите за онлайн хазарт събират от клиентите си за всеки залог, с което шокира зараждащата се индустрия на стойност 1,5 млрд. долара, подкрепяна от глобални инвеститори. Правителството защити този ход, позовавайки се на опасенията за пристрастяване.

През фискалната година, която приключва на 31 март, правителството ще събере около 75 млрд. рупии от този данък, заяви Малхотра в интервю, което е с 16 млрд. рупии повече от предходната година.

Данъкът е генерирал 35 млрд. рупии през тримесечието октомври-декември, каза той.

„Индустрията се стабилизира, но е рано да се правят окончателни изводи“, каза той. До април ще бъде извършен преглед на рамката за облагане на компаниите за онлайн хазарт, но това не означава, че данъчните ставки ще бъдат променени, каза той.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *