Индия гледа под лупа таксуването в приложенията на Google

Индия гледа под лупа таксуването в приложенията на Google

В петък антитръстовият орган на Индия разпореди проверка на Google на Alphabet Inc в продължаващия спор с местни стартъпи относно системата за таксуване в приложенията, като заяви, че американската компания прилага политиките си по „дискриминационен начин“.

Индийските стартъпи са в спор с Google от месеци заради таксата, която тя начислява за плащания в приложенията.

Спорът ескалира по-рано този месец, след като Google премахна повече от 100 индийски приложения от своя магазин за приложения заради нарушения, свързани с таксуването, въпреки че ги възстанови след намесата на индийското правителство.

Стартиращите компании поискаха от Комисията по конкуренция на Индия (CCI) да разгледа въпроса и в петък надзорният орган разпореди разследване, като заяви: „Google прилага своите политики по дискриминационен начин“.

CCI също така нареди на разследващото си звено да приключи проучването в рамките на 60 дни.

„Разглеждаме заповедта на CCI за започване на разследването“, заяви говорител на Google в отговор по електронната поща на Ройтерс, като добави, че компанията ще сътрудничи на процеса „по всякакъв начин“.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *