И Alibaba и Huawei се впускат в безумието на изкуствения интелект

И Alibaba и Huawei се впускат в безумието на изкуствения интелект

Alibaba и Huawei представиха нови продукти, включително генератор на изображения с изкуствен интелект (AI) и подобрение на модел с AI, тъй като китайските компании се борят за позиция в глобалната надпревара за AI.

Alibaba Cloud, дъщерно дружество на Alibaba, представи на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай генератор на изображения, наречен Tongyi Wanxiang, който първоначално ще бъде достъпен за корпоративни клиенти в бета-форма.

Също така в петък Huawei демонстрира третата итерация на своя модел за изкуствен интелект Panggu в началото на тридневната си годишна конференция за разработчици в Дунгуан.

Китайските технологични компании агресивно разработват продукти с изкуствен интелект, след като чатботът ChatGPT на OpenAI предизвика бум на генеративния изкуствен интелект. McKinsey изчислява, че генеративният ИИ в крайна сметка може да добави стойност от 7,3 трилиона долара към световната икономика всяка година.

Генераторът на изображения на Alibaba ще се конкурира с DALL-E на OpenAI и Midjourney Inc на Midjourney – базирани в САЩ конкуренти, които са спечелили многобройни последователи по света.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *