Huawei създава екип за хеджиране на суровини в Сингапур и Хонконг

Huawei създава екип за хеджиране на суровини в Сингапур и Хонконг

Huawei Technologies изгражда екип за суровини, който да хеджира и търгува с метали и енергийни продукти, става ясно от обявите за работа на китайската технологична компания в професионалната социална мрежа LinkedIn.

Преди месец компанията е търсила търговец на суровини и анализатор на стоковия пазар в Сингапур, показват публикациите в LinkedIn. И за двете позиции вече не се приемат кандидатури.

Преди четири месеца Huawei е наемала и специалист по хеджиране на метали и специалист по изследване на метали в града-държава, според отделни публикации в LinkedIn.

Тези длъжности ще работят в тясно сътрудничество с екипите на Huawei в Китай и Хонконг, за да развият възможностите за хеджиране и проучване на метали, както и за контрол на риска, с фокус върху черни и цветни метали и метали за батерии, се казва в съобщението.

Huawei започна да изгражда екипа тази година, който в момента има петима членове, и вероятно ще наеме още до четирима служители в центровете за търговия със суровини и финансова търговия в Сингапур и Хонконг, заяви източник, пряко запознат с въпроса.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *