Huawei представя продуктите си с благодарност към Китай

Huawei представя продуктите си с благодарност към Китай

Huawei Technologies започна събитието за представяне на продукти в понеделник, като благодари на Китай за подкрепата му на фона на очакванията, че технологичният гигант, засегнат от ограниченията на САЩ, по-късно ще разкрие повече подробности за новата си серия смартфони Mate 60.

Серията Mate 60, пусната на пазара без никакви фанфари миналия месец, беше приветствана от китайските държавни медии като знак, че Huawei е преодоляла американските санкции, които от 2019 г. насам прекъснаха достъпа ѝ до модерни инструменти за производство на чипове и осакатиха бизнеса й със смартфони.

Huawei не разкрива пълните възможности на серията Mate 60, но потребители и анализатори, които са закупили Mate 60 Pro, твърдят, че той има чип китайско производство и е способен на 5G скорости.

Ю Ченгдонг, главен изпълнителен директор на потребителската бизнес група на Huawei, започна представянето в понеделник със „специални благодарности на цялата нация за огромната подкрепа, особено след стартирането на пионерската програма (Mate 60 Pro)“.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *