Huawei и Alibaba търсят китайски одобрения за deepfake

Huawei и Alibaba търсят китайски одобрения за deepfake

Китайският регулатор за киберпространството е получил 110 заявления от китайски технологични компании като Huawei и Alibaba за одобрения, свързани с модели, които могат да се използват за манипулиране на визуални и аудио данни.

Според списъка, публикуван в петък от Администрацията за киберпространство на Китай (CAC), фирмите искат одобренията, за да спазят правилата, определени през декември от CAC, които регулират използването на технологията „deepfake“.

Този процес на одобрение е отделен от регулирането от страна на CAC на китайските технологични фирми, които искат да пуснат на пазара продукти с генеративен изкуствен интелект (AI), които се радват на голямо търсене след успеха на ChatGPT на американската фирма OpenAI.

В четвъртък пет китайски технологични фирми, включително Baidu и SenseTime Group, пуснаха публично чатботове с изкуствен интелект, след като получиха одобрение от правителството.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *