Илон Мъск съди OpenAI и директора на компанията Сам Алтман

Илон Мъск съди OpenAI и директора на компанията Сам Алтман

Милиардерът Илон Мъск съди OpenAI и нейния главен изпълнителен директор Сам Алтман за това, което според него е предателство към основополагащите цели на производителя на ChatGPT да облагодетелства човечеството, а не да преследва печалби.

В дело, заведено във Върховния съд в Сан Франциско, Мъск заяви, че когато е помогнал за финансирането на създаването на OpenAI, той е осигурил споразумение с Алтман и Грег Брокман, президент на компанията, за запазване на фирмата за изкуствен интелект като организация с нестопанска цел, която ще разработва технологии в полза на обществеността.

Съгласно основополагащото си споразумение OpenAI също ще направи кода си отворен за обществеността, вместо да го затваря за печалбите на всяка частна компания, се казва в делото.

Въпреки това, приемайки близки отношения с Microsoft и приемайки милиарди долари от технологичния гигант, OpenAI и неговите висши ръководители са „запалили“ този пакт и „извращават“ мисията на компанията, твърди Мъск в делото.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *