Alibaba обещава големи отстъпки за Деня на пазаруването в Китай

Alibaba обещава големи отстъпки за Деня на пазаруването в Китай

Гигантът в електронната търговия Alibaba заяви, че ще предлага огромни отстъпки, докато се подготвя за годишния си Ден на пазаруването – индикация, че доверието на китайските потребители остава ниско.

Събитието, което започва във вторник и въпреки името си продължава няколко седмици, ще предложи над 80 млн. продукта на най-ниските им цени тази година, се казва в изявлението.

Alibaba съобщи също, че тази година нейният пазар Tmall за утвърдени марки и сайтът Taobao за по-малки търговци на дребно ще предлагат 15% намаление на цените на някои продукти в допълнение към обикновено предлаганите купони за отстъпка.

Tmall също така ще сравнява цените на продуктите в реално време с други платформи за електронна търговия в Китай и ще маркира продуктите с най-ниска цена, каза тя.

След вдигането на ограниченията на COVID-19 в края на миналата година в Китай се наблюдава много по-бавен от очакваното икономически растеж, а несигурността на работните места за много китайци вкара онлайн платформите в страната в „битка за съотношението цена-качество“.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *