Alibaba Cloud с второ прекъсване в рамките на един месец

Alibaba Cloud с второ прекъсване в рамките на един месец

Услугата за облачни услуги на Alibaba съобщи, че в понеделник е претърпяла близо двучасов срив, който е засегнал клиентите в континентален Китай, Хонконг и САЩ – вторият срив в рамките на един месец.

Въздействието е било усетено главно от няколко продукта за управление на бази данни на Alibaba Cloud, включително изданията PostgreSQL, Redis и MySQL. Пекин, Шанхай, Хонконг и Вирджиния в САЩ бяха сред осемте засегнати региона.

„От 09:16 ч. пекинско време на 27 ноември 2023 г. мониторингът на Alibaba Cloud откри аномалии в конзолата и достъпа до OpenAPI за продукти за бази данни“, се казва в изявление на Alibaba Cloud, публикувано на уебсайтовете й във вторник. Проблемът „беше разрешен в 10:58 ч. същия ден“.

Alibaba е най-големият доставчик на облачни услуги в Китай, като събира 29,9% от пазарния дял за първата половина на 2023 г., следван от Huawei с 13,2% и China Telecom с 12,2%, според данни на групата за индустриални изследвания IDC.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *