Акциите на Nvidia се покачват на фона на технологичните сътресения

Акциите на Nvidia се покачват на фона на технологичните сътресения

Пазарната капитализация на Nvidia се повиши през август благодарение на добрите прогнози за печалба, които не се подчиниха на по-широкия низходящ тренд при технологичните акции с мегакапацитет през изминалия месец, тъй като повишаването на доходността на американските облигации засегна сектора.

Акциите на Nvidia се повишиха през миналия месец, подкрепени от прогнозата за тримесечните ѝ приходи, която надхвърли очакванията на анализаторите, тъй като бумът на изкуствения интелект подхранва търсенето на нейните чипове. Освен това обявяването на обратно изкупуване на акции на стойност 25 млрд. долара повиши стойността на акциите.

За разлика от тях други технологични гиганти отбелязаха мрачен август. Пазарната капитализация на акциите на Apple и Microsoft се понижи съответно с 4,4% и 2,4%, докато акциите на Meta Platforms Inc спаднаха със 7,1%.

Миналия месец Apple заяви, че спадът в продажбите й ще продължи и през четвъртото фискално тримесечие, засегнат от забавянето на търсенето на водещия й продукт – iPhone.

Междувременно пазарната капитализация на Berkshire Hathaway нарасна с над 2% през миналия месец, тъй като акциите й достигнаха рекордно високо ниво, след като тримесечната оперативна печалба на компанията за първи път надхвърли 10 млрд. долара.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *