Частни клиенти
Бизнес клиенти MyGLOBUL
BG
EN
Основно съдържание

Искаш ли да прекараш 3 дни в Осло и да се запознаеш с активни и социално ангажирани млади хора от целия свят? Имаш ли идея как мобилните технологии могат да помогнат за разрешаването на социален проблем? Изпрати ни своята идея под формата на презентация и можеш да спечелиш участие в първия по рода си международен младежки форум Telenor Youth Summit 2013. Той ще се проведе между 9 и 11 декември в Осло, Норвегия във връзка с тазгодишната церемония по връчването на Нобелова награда за мир.

Кой може да участва?

За да се включиш в конкурса, трябва да:

  • си на възраст между 18 и 25 години;
  • владееш английски език свободно, писмено и говоримо;
  • изпратиш актуална автобиография и авторска презентация на тема „Как мобилните технологии могат да допринесат за разрешаването на социален проблем?” на имейл [email protected], като времето за представяне на презентацията е ограничено до 15 минути;
  • представиш посочените в предходната точка документи на английски език в срок до 28 октомври 2013 г.

Как ще бъдат избрани победителите?

На 29 октомври жури от представители на GLOBUL и експерти от консултантската фирма denkstatt ще определи петте презентации с най-висока обща оценка. Техните автори ще бъдат поканени да представят идеите си пред журито в периода 30 октомври - 1 ноември 2013 г. по един от следните начини:

  • в офиса на Организатора, ако се намират в София
  • или виртуално (чрез видеовръзка), в случай че са в провинцията

На 4 ноември ще бъдат обявени имената на двамата победители в конкурса, които ще участват във форума Telenor Youth Summit 2013.

Какво включва наградата?

Telenor Youth Summit 2013 ще се проведе между 9 и 11 декември в централата на Telenor и Центъра на Нобеловата награда за мир в Осло, Норвегия, а в него ще участват общо 26 младежи от 13 държави по целия свят, където е представена Telenor Group.

Всички участници във форума ще имат възможност:

  • да се включат в редица работни срещи и семинари, на които ще се дават и обсъждат идеи за разрешаване на значими социални проблеми в световен мащаб. Резултатите от тяхната съвместна работа ще бъдат представени в Центъра на Нобеловата награда за мир, както и на Световния мобилен конгрес в Барселона в началото на 2014 г.
  • да присъстват на концерта по повод Нобеловата награда за мир, който традиционно се посещава от много известни личности;
  • да проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир, както и интервюто на CNN с Нобеловите лауреати за мир в Oslo City Hall.

GLOBUL ще поеме всички разходи за транспорт, прехрана и престой на двамата победители по време на форума.