Частни клиенти
Бизнес клиенти MyGLOBUL
BG
EN
Основно съдържание

b-connect роуминг - Архив

Важно:
b-connect роуминг с условия, описани по-долу, не се предлагат за нови и настоящи клиенти, считано от 01.09.2014 г.

Какво е b-connect роуминг?

Пътувай по света с твоя b-connect! Ползвай b-connect картата си и в чужбина – навсякъде, където GLOBUL има сключени роуминг споразумения.

GLOBUL ти предлага b-connect роуминг, с който имаш възможност да ползваш мобилния си телефон в над 180 държави, в мрежите на повече от 450 оператора.

Как да активирам роуминг?

Съвсем лесно, бързо и безплатно. От твоя телефон набери *111# До една минута ще получиш съобщение с потвърждение за успешно активиране на услугата b-connect роуминг.

С активиране на услугата b-connect роуминг се съгласяваш и с Общите условия на услугата GLOBUL Travel&Surf.

Какво ти дава услутага

Ето какво можеш да правиш с b-connect картата си, когато си в мрежата на оператор зад граница:
 • Осъществяваш изходящи повиквания в мрежата на 182 оператора, с които GLOBUL има сключени роуминг споразумения за предоставяне на предплатени гласови услуги
 • Приемаш обажданията на всички, които те търсят
 • Изпращаш SMS-и към всички мобилни мрежи
 • Получаваш SMS-ите на всички, които искат да ти кажат нещо
 • Използваш мобилен интернет в мрежата на операторите, с които GLOBUL има сключени роуминг споразумения за предоставяне на услуги за пренос на данни

Роуминг тарифи и цени

В роуминг, изходящите и входящите разговори, изходящите SMS-и, както и преносът на данни, се таксуват според зоната, в която се намираш. Входящите SMS-и са безплатни.

Тарифа Travel’n’Talk за b-connect роуминг

Гласови обаждания и мобилен интернет

Travel'n'Talk зони Изходящо обаждане към Входящи обаждания SMS Мобилен интернет
България и Еврозона Страната на пребиваване Страни извън Еврозона Сателитни
мрежи
Евротарифа GLOBUL Travel&Surf
Еврозона
(Евротарифа)

0,4459 лв.

0,4459 лв. 6,00 лв. 13,20 лв.

0,1172 лв.

0,13 лв.

0,4693 лв./MB

Според наличните пакети
Балкани 2,28 лв. 2,28 лв. 6,00 лв. 14,40 лв. 0,99 лв. 0,71 лв. -
Европейски държави 3,00 лв. 2,28 лв. 6,50 лв. 15,60 лв. 1,55 лв. 0,71 лв. -
Държави извън Европа 5,28 лв. 4,80 лв. 7,00 лв. 15,60 лв. 2,39 лв. 1,91 лв -

Мобилен интернет в роуминг

За да ползваш мобилен интернет в роуминг, GLOBUL ти предоставя две възможности – Евротарифа и пакети GLOBUL Travel&Surf. В зависимост от страната, в която се намираш, избери една от двете опции в мобилния портал за управление на услугата роуминг, достъпен на адрес http://lp.globul.bg.

 • Евротарифа - при нея тарифирането се извършва на база изразходения трафик и според цените на Евротарифа, валидна за Еврозоната.

  Къде може да се използва:

  Евротарифа може да се използва само в страна от Европейския съюз и в случай че:
  - си избрал опция Евротарифа от страницата за управление: http://lp.globul.bg; и
  - си деактивирал услугата GLOBUL Travel&Surf

 • GLOBUL Travel&Surf пакети с включени MB - при тях ползването на интернет е възможно само ако е закупен такъв пакет и само до размера на включените в него МВ, в рамките на неговия период на валидност.

  Къде може да се използват:

  GLOBUL Travel&Surf пакети могат да се използват навсякъде, в това число и в Европейския съюз, където GLOBUL има сключени роуминг споразумения. При активиране на услугата b-connect роуминг, услугата GLOBUL Travel&Surf се активира на твоята карта по подразбиране, като ти осигурява възможност да се предпазиш от нежелани сметки, когато пътуваш в чужбина. С активна GLOBUL Travel&Surf услуга, твоят мобилен интернет в чужбина ще бъде спрян, докато ти сам не решиш как и дали да го ползваш.

Портал за управление http://lp.globul.bg

Порталът се зарежда автоматично при опит за сесия с данни през браузер. Порталът няма да се зареди автоматично само в случаите, в които си деактивирал услугата GLOBUL Travel&Surf и се намираш в страна от Европейския съюз.

Трафикът към портала е безплатен, освен ако не си избрал Евротарифа за държавите от Еврозона. В случай че ползваш GLOBUL Travel&Surf пакет, трафикът към портала е безплатен в рамките на разумното потребление (50 зареждания за 24 часа).

Наборът от GLOBUL Travel&Surf пакети, налични за активиране на портала за управление, се определя от страната, в която се намираш и зоната, в която тази страна попада.Оптимизирана тарифа Travel’n’Talk в сила от 01.09.2014