Южна Африка ще разследва лицензионни практики на Microsoft

Южна Африка ще разследва лицензионни практики на Microsoft

Южноафриканска антитръстова агенция ще разследва Microsoft за лицензионните му практики за изчисления в облак, съобщи в четвъртък за Ройтерс източник, който е пряко запознат с въпроса.

Според източника южноафриканското дело срещу Майкрософт вероятно ще бъде огледално на антитръстовото дело на Европейския съюз.

На Microsoft не е известно да има подадена жалба от южноафриканския орган по конкуренцията, се казва в изявление на компанията, изпратено по електронната поща.

Американският софтуерен гигант е изправен пред жалба от конкуренти в ЕС във връзка с практиките му за лицензиране на изчислителни облаци в региона.

Промишлената група CISPE, в която членуват компании като Amazon.com и 26 малки доставчици на облачни услуги в ЕС, подаде жалба в края на 2022 г., в която твърди, че новите договорни условия на Microsoft вредят на европейската екосистема за изчисления в облак.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *