GLOBUL
 
English
БИЗНЕС КЛИЕНТИ ЧАСТНИ КЛИЕНТИ MYGLOBUL
Начало
Основно съдържание
:: начало > роуминг
 

... искате да посетите:

b-connect smart роуминг


[НОВО]GLOBUL С ПО-НИСКИ ЦЕНИ ЗА РОУМИНГ В ЕВРОЗОНАТА

От 1 юли 2011, при използване на роуминг в страните от Еврозоната, клиентите на GLOBUL ще заплащат по:

 • 0,82 лв. на минута изходящ разговор
 • 0,258 лв. на минута входящ разговор.

Цената на един изходящ SMS се запазва - 0,25 лв.

Новите цени за роуминг ще са валидни за всички клиенти на GLOBUL. Входящите разговори ще се тарифират на секунда, а първоначалният интервал на таксуване за изходящите ще бъде 30 секунди, след което отчитането ще бъде на всяка секунда. Еврозоната включва всички страни от Европейския съюз, както и Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.


 За вас

Пътувай с твоя b-connect в чужбина!

Вече имаш възможност да ползваш своята b-connect карта в чужбина – навсякъде, където GLOBUL има сключени роуминг споразумения.

Бъди мобилен в над 180 държави, в мрежите на повече от 450 оператора!

GLOBUL ти предлага smart roaming, с който имаш възможност да поддържаш връзка по най-икономичния и хитър начин!


 Как работи

Какво можеш да правиш с b-connect картата си, когато си зад граница?

 • Да изпращаш SMS-и към всички мобилни мрежи
 • Да получаваш SMS-ите на всички, които искат да ти кажат нещо
 • Да приемаш обажданията на всички, които те търсят
 • Да правиш изходящи повиквания

Как можеш да провериш наличния кредит, когато си в роуминг?

Набери *123# и натисни бутона за набиране. Ще получиш съобщение с информация за остатъка по твоя кредит.
В зависимост от настройките на мрежата на местния оператор проверката на наличния кредит може да не е достъпна. Повечето оператори поддържат услугата.

Как да презаредиш времето си за разговори, когато си в чужбина?

Имаш възможност да направиш презареждане по три удобни начина:

 • С обикновен ваучер за разговори, като въведеш *115*, номер на ваучера и #
  примерен формат: *115*123456789000#

 • Ако разполагаш с дебитна карта, регистрирана в системата ePay, можеш да направиш презареждане през www.ePay.bg – по същия начин, както и когато си в България.
 • Ако притежаваш кредитна карта ТРАНСКАРТ, можеш да презаредиш времето си за разговори през интернет страницата www.transcard.bg.

Разбира се, някой близък или приятел може да презареди твоето време за разговори от България по стандартните начини:

 • С обаждане на номер 089 1330 – трябва да въведе твоя мобилен номер и номера на картата за презареждане.
 • През банкомат

  Колко струва

Сигурно знаеш, че по принцип входящите разговори в роуминг се таксуват според зоната, в която се намираш. Изходящите SMS-и също се таксуват според международната зона. Входящите SMS-и са безплатни.

Цени за входящи разговори и съобщения

Зона Входящи разговори Входящ SMS
ЕВРОТАРИФА 0,258 лв. безплатно
Зона Балкани 0,99 лв. безплатно
I зона 1.55 лв. безплатно
II зона 2.39 лв. безплатно

Цени за изходящи разговори и съобщения

Зона

Изходящо повикване към:

Изходящ SMS

България и ЕС

страната, в която се намира абонатът

Останалия свят

сателитни мрежи

EВРОТАРИФА

0,82 лв.

0,82 лв.

6,00 лв.

13,20 лв.

0,258 лв.

Зона Балкани

2,28 лв.

2,28 лв.

6,00 лв.

14,40 лв.

0,71 лв.

I зона

3,00 лв.

2,28 лв.

6,50 лв.

15,60 лв.

0,71 лв.

II зона

5,28 лв.

4,80 лв.

7,00 лв.

15,60 лв.

1,91 лв.

ЕВРОТАРИФА включва мобилни мрежи в страните от Европейски Съюз - Австрия, Белгия, Великобритания, Гваделупа, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Мартиник, Норвегия, Полша, Португалия, Реюнион, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Френска Гвиана, Холандия, Чешка Република, Швеция.

Зона Балкани включва следните оператори - T-Mobile (Македония (FYROM)), AMC (Албания), Telekom Srbija (Сърбия), Turkcell (Турция), T-Mobile (Хърватска)

I зона включва мобилни мрежи в Европа извън ЕС - Албания, Андора, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Молдова, Сан Марино, Турция , Украйна, Хърватска, Черна гора,  Швейцария, Сърбия.

II зона включва всички останали мобилни мрежи.

Посочените цени са на минута или на съобщение, с включен ДДС.

Входящите разговори в Еврозоната се тарифират на секунда, а първоначалният интервал на таксуване за изходящите е 30 секунди, след което отчитането ще бъде на всяка секунда. За останалите зони първоначалният и последващият интервал на таксуване за изходящи и входящи повиквания е на 60 секунди.

Забележка: Посочените цени са стандартни, но някои оператори таксуват допълнително входящите обаждания. Преди да тръгнеш на път, провери цените за входящи и изходящи разговори на операторите в съответната държава, както и в кои държави е възможно да правиш изходящи обаждания (от падащото меню горе в ляво).

В роуминг ще можеш да ползваш и SMS услуги с добавена стойност. Те ще се таксуват по стандартната за България цена за SMS към съответния номер + 1,91 лв. с ДДС. SMS услугите, които се таксуват на получен SMS, се тарифират по стандартната цена за получено съобщение, както в България.

При регистриране в мрежа на оператор от ЕС всеки роуминг клиент с предплатена програма на GLOBUL автоматично ще получи информация чрез SMS, която ще включва цени в лева с ДДС: за минута входящо и изходящо обаждане и за изпратен SMS. Стойността на всички обаждания и изпратени SMS-и се приспада автоматично от наличния кредит в картата ти.


 Как да получа услугата

Съвсем лесно, бързо и безплатно. От твоя телефон набери *111# и натисни бутона за набиране. До една минута ще получиш съобщение с потвърждение за успешно активиране на услугата.
Ако желаеш да деактивираш услугата, набери *112# и натисни бутона за набиране. Ще получиш съобщение с потвърждение за деактивацията.


 Globul ти препоръчва
 • Обърни внимание! Активирането и деактивирането на b-connect smart roaming е възможно само от България. Активирай си услугата преди да тръгнеш на път – в чужбина няма да имаш тази възможност.
 • И още: ако не си ползвал b-connect картата си, преди пътуване се увери, че си я активирал, т.е. че си звънял поне веднъж от нея. В противен случай тя няма да е активна и няма да можеш да я ползваш – както в България, така и в чужбина.
 • За всеки случай е добре да презаредиш времето си за разговори с нужния кредит преди да отпътуваш. Ако нямаш кредит, тези които те търсят няма да могат да се свържат с теб когато си в роуминг. А ако кредитът ти свърши по време на разговор, обаждането ще бъде прекъснато.
 • Ако живееш в пограничен район в България и имаш активирана услуга b-connect smart roaming, настрой телефона си на ръчен режим за избор на мрежа. Ако телефонът ти е настроен да избира мрежата автоматично е възможно да бъдеш регистриран в мрежата на оператор от съседна държава, а това означава да можеш да ползваш само услугите, достъпни в роуминг, и те да да бъдат таксувани по цени за роуминг.
 
За контакти | Кариери | Правни изисквания | GSM и UMTS радио интерфейси Copyright © 2012 GLOBUL