GLOBUL
 
English
БИЗНЕС КЛИЕНТИ ЧАСТНИ КЛИЕНТИ MYGLOBUL
Начало
Основно съдържание
:: начало > услуги > информационни > Кой ме търси
 




Кой ме търси


  
 За вас

    Услугата Кой ме търси ви осигурява SMS известяване за пропуснати обаждания в случаите, когато сте били извън обхват или с изключен телефон.

 Как работи

    Когато отново включите телефона или влезете в покритие на Globul, получавате до 2 SMS-a с информация за пропуснати обаждания:

     

    Каква информация получавате?
    • От кой номер са ви търсили
      Всеки един SMS ще ви информира за до 4 различни телефонни номера с общо до 9 обаждания. Ако са ви търсили от повече от 8 различни номера, ще видите последните 8 от тях.
    • Формат на номера
      Номерата на телефоните, от които са ви търсили, се изписват в пълния им формат, ако обаждането е от чужбина. Ако обаждането е от мобилен или цифров телефон от страната, ще бъдат във формат 089xхххххх, 088xхххххх, 02ххххххх. Ако имате повикване от аналогов телефон, ще видите само кода на населеното място и първите 1 или 2 цифри на телефонната централа.
    • Кога са ви търсили (дата и час на позвъняването)
      Системата следи обажданията за период до 2 дни, т.е., ако телефонът е бил изключен за по-дълъг период, ще получите информация за последните 2 дни.


 Колко струва

    Услугата е безплатна и е достъпна както за клиентите на предплатените услуги на Globul, така и за тези с абонаментен договор. Всички SMS-и и анонси са напълно безплатни.

 Как да получа услугата

    Условия за ползване

    Услугата се активира автоматично на всички, които не са настроили пренасочване на обажданията към друг телефонен номер или гласовата поща в горните случаи (извън обхват, изключен телефон).

    Ако имате пренасочване, то е активно до момента, в който решите да го прекратите. Тогава услугата Кой ме търси автоматично се активира.

    Деактивиране 

    В случай, че не желаете да получавате информация за пропуснатите си повиквания, можете безплатно да деактивирате услугата, като изпратите SMS със съдържание D или NO на номер 1775.

    Активиране

    Ако пожелаете да я активирате отново, трябва да изпратите SMS със съдържание А или YES на номер 1775.

    Потвърждение за активиране/деактивиране

    Ще получите автоматично SMS с потвърждение за успешното активиране / деактивиране на услугата Кой ме търси.

    Помощ

    За помощ можете да ползвате безплатната команда HELP на номер 1775.

    Първо ползване

    При първото ползване на Кой ме търси еднократно получавате SMS с кратка информация за действието на услугата.

    Роуминг

    Когато сте в роуминг и изключите телефона си, можете да ползвате услугата Кой ме търси по същия начин, както и в България - с получаване на безплатни SMS-и. В случай че сте в Роуминг и при активирана услуга Кой ме търси можете да бъдете таксувани (по инициатива от ползвания от Вас оператор в чужбина) за входящо и изходящо повикване във връзка със системното съобщение на услугата Кой ме търси по цена съгласно ползваната от Вас роуминг тарифа. С цел избягване на подобно тарифиране, Вие можете временно да деактивирате услугата Кой ме търси в роуминг.

    Пример

    Клиент А търси клиент Б, а Б е с изключен телефон.

    А прави позвъняване и чува безплатно системно съобщение: "Абонатът е изключил телефона си или се намира извън покритие и ще бъде уведомен с SMS за вашето обаждане, когато е достъпен".

    Б си включва телефона и получава 1 или 2 SMS-а с горния формат.



 
За контакти | Кариери | Правни изисквания | GSM и UMTS радио интерфейси Copyright © 2012 GLOBUL