GLOBUL
 
English
БИЗНЕС КЛИЕНТИ ЧАСТНИ КЛИЕНТИ MYGLOBUL
Начало
Основно съдържание
:: начало > медиа център
 

новини


GLOBUL ИЗПРАТИ МЛАДИ ФУТБОЛНИ НАДЕЖДИ ДА ТРЕНИРАТ С „МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД“
04-09-2012

Близо 30 млади футболисти заминаха за Манчестър, където ще тренират под ръководството на професионални треньори от Академията на „Манчестър Юнайтед“. Двудневният тренировъчен лагер е организиран от GLOBUL като част от партньорството на оператора с легендарния английски клуб.

Участие в лагера ще вземат 18 деца от отбора на СОУ „Найден Геров” – Варна и 9 младежи в неравностойно положение от българския национален отбор по футбол за бездомни хора, както и треньорите на двата отбора.

Младите таланти ще преминат серия практически обучения на тренировъчната база на „Манчестър Юнайтед“ в Карингтън, както и теоретични занятия. В рамките на лагера, те ще изиграят и по една контролна среща срещу местни футболни отбори. Българските деца ще играят срещу свои връстници от Манчестър, а „Отборът на надеждата“ ще се състезава в мини-турнир с разширения състав на английския национален отбор по футбол за бездомни хора. Програмата на лагера предвижда също така посещение на стадион „Олд Трафорд” и музея на „Манчестър Юнайтед“.

GLOBUL поема всички разходи по организацията на лагера и ще осигури безплатни екипи за участниците.

Посещението в Манчестър бе предвидено от GLOBUL като специална награда за отбора-победител в турнира по футбол за момчета във възрастовата група V-VII клас от „Ученически игри” 2011/ 2012 г. Освен децата от СОУ „Найден Геров“ – Варна, възможност за участие в тренировъчния лагер получи и „Отбора на надеждата” като част от подкрепата на оператора за проекта за социална интеграция на младежи в неравностойно положение Homeless World Cup Bulgaria.

Футболният лагер се провежда в рамките на сътрудничеството между GLOBUL и „Манчестър Юнайтед”, което бе обявено в началото на тази година, и е част от стратегията за корпоративна отговорност на компанията в подкрепа на българския спорт.

 
За контакти | Кариери | Правни изисквания | GSM и UMTS радио интерфейси Copyright © 2012 GLOBUL